САЩ са шпионирали украинския президент Володимир Зеленски. Това съобщи , позовавайки

...
САЩ са шпионирали украинския президент Володимир Зеленски. Това съобщи , позовавайки
Коментари Харесай

CNN: Изтекли документи от Пентагона показват, че САЩ са шпионирали Зеленски

САЩ са шпионирали украинския президент Володимир Зеленски. Това съобщи , базирайки се на хипотетични секретни документи от американската войска и американските разследващи служби, попаднали в интернет. Ситуацията „ не е изненадваща “, съгласно източник, непосредствен до Зеленски, само че украинските публични лица са надълбоко разочаровани от осветлената информация.

Както отбелязва каналът, в края на февруари украинският президент  " предложи да се нанесат удари по местата на дислокация на съветските войски в Ростовска област " благодарение на безпилотни летателни апарати. Според CNN управляващите в САЩ може да се притесняват, че Киев ще употребява ракети с огромен обхват на съветска територия, тъй че Вашингтон не желае да даде на Киев такова оръжие. По-рано заместник-прессекретарят на Пентагона Сабрина Сингх съобщи, че Министерството на защитата на Съединени американски щати ревизира достоверността на хипотетичните секретни документи, изтекли в интернет. Сингх сподели, че администрацията на Вашингтон „ прави оценка въздействието, което тези фотографирани документи могат да имат върху националната сигурност на Съединени американски щати и върху съдружниците и сътрудниците " на страната.

Според Ройтерс публикуваните в интернет документи може да са имитации. Документите се отнасят до проектите на Съединени американски щати и НАТО да приготвят украинските въоръжени сили за контранастъпление. Много материали, разкриващи информация за графиците за доставка на оръжие и числеността на войските, бяха оповестени в Туитър и Телеграм. Агенцията акцентира, че това може да е един от най-значимите случаи на приключване на информация след появяването на повече от 700 хиляди документа, видеозаписи и дипломатически грами на уеб страницата " Уикилийкс " през 2013 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР